تعویض سینک آشپزخانه

نکات مهم قبل از تعویض سینک آشپزخانه

تعویض سینک آشپزخانه

اهمیت وجود یک سینک ظرفشویی باکیفیت و البته زیبا در آشپزخانه امری واضح و مبرهن است. افراد زیادی برای بهبود دکوراسیون و یا راحتی بیشتر خود اقدام به تعویض سینک آشپزخانه می‌کنند. سینک‌های روکار و توکار دو نوع پرطرف‌دار سینک ظرفشویی هستند که هر کدام ویژگی‌های مختلفی دارند. سینک‌های روکار مدل‌های کلاسیک و سینک‌های توکار جلوه‌ای مدرن‌تر دارند. پس از بررسی ویژگی هر کدام و خرید سینک ابتدا باید شیرآلات و خود سینک قدیمی را جدا کنید، سپس توسط چسب سیلیکونی می‌توانید سینک جدید را نصب کنید.

نکات تعویض سینک آشپزخانه

هنگام تعویض سینک آشپزخانه ابتدا باید اندازه فضایی که باید سینک در آن نصب شود را به‌درستی اندازه بگیرید تا تجهیزی متناسب بخرید. عدم اندازه‌گیری یا اندازه‌گیری نادرست باعث می‌شود هزینه‌ای که می‌کنید هدر برود. اگر سینکی که قبلاً استفاده می‌کردید از نوع روکار بود، باید اکنون نیز به دنبال خرید سینک روکار باشید. هنگام خرید و تعویض سینک توصیه می‌شود به تجهیزاتی که همراه آن تحویل می‌گیرید، توجه کنید.

به‌عنوان مثال سیفون یکی از مهم‌ترین تجهیزات+ی است که باید همراه سینک دریافت کنید. همچنین لازم است هنگام تعویض سینک آشپزخانه به بدون ایراد بودن آن توجه کنید. سینک جدید شما باید فاقد زدگی، خوردگی، خرابی و… باشد. اگر در زمینه نصب سینک تجربه کافی ندارید، توصیه می‌شود نصب آن را به فردی ماهر بسپارید؛ ولی اگر می‌خواهید این کار را خودتان انجام دهید لازم است به برخی نکات فنی توجه کنید.

جدا کردن شیرآلات

افرادی که تمایل دارند از شیرآلات آشپزخانه قبلی خود استفاده کنند، باید شیرآلات را با نهایت دقت از سینک قبلی جدا کنند. هنگام جداکردن این شیرآلات باید دقت کنید که روی آن‌ها خط‌وخش نیفتد و یا با چسب و مواد شوینده تماس نداشته باشند. همچنین توصیه می‌شود هنگام جداکردن شیرآلات، پیچ‌ومهره‌ها را در مکانی قرار دهید که گم نشوند‌. اگر هر یک از این پیچ‌ها را گم کنید روند نصب سینک با مشکل مواجه خواهد شد. لازم است قبل از جداکردن شیرآلات جریان آب را با بستن شیری که در زیر سینک وجود دارد، قطع کنید‌.

باز کردن سیفون و زیر آب ظرفشویی

سیفون ظرفشویی از قطعات پلاستیکی‌ای تشکیل شده که باعث می‌شود آب از سینک به سمت فاضلاب برود. سیفون هر سینک باتوجه‌به نوع آن متفاوت است‌. در حین تعویض سینک آشپزخانه در مرحله اول باید با استفاده از یک پیچ‌گوشتی دو سو آن قطعه‌ای که در قسمت خروجی آب سینک قرار دارد را باز کنید. پس از آن می‌توانید بخش خرطومی را در درون دیوار قرار دارد، خارج کنید. با انجام این مراحل بدون کم‌وکاستی می‌توانید سیفون را خارج کنید.

جدا کردن سینک قدیمی

پس از جداکردن سیفون، نوبت به جداکردن سینک قدیمی می‌رسد. برای باز کردن سینک قبلی باید اطراف آن را به‌صورت کامل بررسی کرده و همه اتصالات را جدا کنید‌. اکثر سینک‌ها از قسمت پایین به کابینت متصل هستند؛ ولی برخی از سینک‌ها از بالا هم توسط پیچ به دیوار وصل می‌شوند. به‌هرحال باتوجه‌به چگونگی این اتصالات باید همه آن‌ها را بادقت جدا کرده و سپس با استفاده از کاردک زیر سینک را از کابینت جدا کنید‌. معمولاً این بخش سینک را توسط چسب سیلیکون به کابینت متصل می‌کنند‌.

بیشتر بدانید : روش های تمیز کردن سینک ظرفشویی

تمیزکاری محل نصب

قبل از نصب سینک جدید هنگام تعویض سینک آشپزخانه بهتر است محل نصب را کاملاً تمیز کنید. با تمیزکاری محل نصب می‌توانید سینک جدید را بادقت و جلوه‌ای زیبا توسط چسب سیلیکون به کابینت بچسبانید.

چسب کاری قسمت ‌های اتصال

پس از تمیز کردن محل نصب سینک جدید، باید قسمت‌هایی از کابینت را که قرار است به سینک به آن متصل شود، کاملاً چسب ‌کاری کنید. در این مرحله می‌توانید چسب سیلیکون به شکل نواری با ضخامت نسبتاً بالا روی کابینت بزنید.

قرار دادن سینک در محل نصب

سینک جدید را می‌توانید پس از چسب کاری با چسب سیلیکون در محل خود قرار دهید. بعد از قراردادن سینک در جایگاه مشخص، بهتر است کمی آن را فشار دهید تا به‌خوبی روی کابینت سوار شود و چسب کاملاً این دو را به هم متصل کنید.

تعداد و عمق لگن

یکی دیگر از نکاتی که باید هنگام تعویض سینک خود به آن توجه کنید تعداد و عمق لگن است. اگر می‌خواهید هنگام شستن ظروف آب و کف به اطراف کابینت پخش نشود، بهتر است به دنبال سینک‌های روکار با لگن‌های عمیق بروید. این سینک‌ها احتمال پاشیدن آب به اطراف را به حداقل می‌رسانند و باعث می‌شوند محیط آشپزخانه تمیزتر بماند. همچنین سینک‌های چند لگن برای افرادی که تمایل دارند هنگام شستشو فضای بزرگ‌تری در اختیار داشته باشند، مناسب هستند. سینک‌های تک لگن نیز برای آشپزخانه‌های کوچک‌تر و خانواده‌های کم‌جمعیت مناسب است.

بستن شیر و سیفون زیر آب

هنگام تعویض سینک آشپزخانه همان‌طور که شیر آب سینک قبلی را باز کردید، می‌توانید آن را به سینک جدید وصل کنید. برای نصب سیفون جدید هم باید با توجه به نقشه‌ای که هنگام خرید دریافت کرده‌اید، به مونتاژ قطعات بپردازید. پس از اتصال سیفون به سینک بهتر است شیر آب را بازکرده و عملکرد سینک را چک کنید. اگر مشاهده کردید که آب چکه می‌کند، حتی به مقدار خیلی کم، توصیه می‌شود مجدداً به محکم‌تر کردن اتصالات بپردازید. لازم به ذکر است که آب‌بندی سیفون زیر آب برعهده واشرهای آن است و نباید از نوار تفلون استفاده کنید. درواقع نوار تفلون باعث می‌شود آب‌بندی سینک دچار مشکل شود.

نکات مهم تعویض سینک آشپزخانه
نکات مهم تعویض سینک آشپزخانه

سینک روکار بهتر است یا توکار؟

اگر می‌خواهید سینک آشپزخانه خود را تعویض کنید و بین مدل‌های روکار، توکار و… مردد هستید، توصیه می‌شود درمورد هرکدام اطلاعاتی کسب کنید. زمان تعویض سینک آشپزخانه باید به شرایط آشپزخانه، ابعاد کابینت و سلیقه هر فرد توجه کرد. سینک‌های روکار نسبت به مدل‌های توکار بزرگ‌تر هستند و استفاده از آن‌ها آسان‌تر است. از طرفی سینک‌های توکار از ظاهر مدرن‌تری برخوردار هستند. با بررسی شیوه نصب، قیمت و مزایای سینک‌های روکار و توکار می‌توانید هنگام تعویض سینک تصمیم درستی بگیرید.

سینک توکار

سینک‌های روکار یکی از انواع سینک‌های آشپزخانه هستند که روی کابینت قرار می‌دهند. ابتدا کابینت را به‌اندازه سینک توکار برش داده و سپس سینک را در محل ایجاد شده قرار می‌دهند. برخی از افراد سینک روکار را با توکار یکسان می‌دانند؛ ولی بهتر است بدانید تفاوت این دو سینک در محل اتصال آن‌ها است. سینک‌های توکار از هر طرف به کابینت متصل می‌شوند؛ ولی مدل‌های روکار از یک طرف به دیوار هم اتصال دارند.

مزایای سینک توکار

اگر می‌خواهید سینک ظرفشویی خود را تعویض کنید بهتر است با مزایا و ویژگی‌های سینک توکار آشنا شوید‌. این سینک‌ها از پرفروش‌ترین سینک‌های ظرفشویی در دو دهه اخیر هستند که هنگام تعویض سینک آشپزخانه توجه افراد بسیاری را جلب می‌کنند. از مهم‌ترین مزایای سینک‌های توکار می‌توان به تنوع بالا اشاره کرد. این تجهیزات از تنوع بیشتری در ابعاد و اندازه برخوردار هستند. مهم نیست که فضای بزرگی برای نصب سینک دارید یا فضای کوچک، درهرحال می‌توانید با کمی جستجو بین سینک‌های توکار ابعاد موردنظر خود را بیابید. در نهایت کارکرد و نصب آسان‌تر از دیگر ویژگی‌های این سینک‌ها است که به محبوبیت آن می‌افزاید.

جنس های سینک توکار

سینک‌های توکار علاوه بر اندازه‌های متفاوت با جنس‌های مختلف نیز تولید می‌شود. هنگام تعویض سینک آشپزخانه می‌توانید باتوجه‌به سلیقه خود از بین سینک‌هایی با جنس استیل، گرانیت و کورین انتخاب کنید. سینک‌های توکار استیل ظاهر براقی داشته و از مقاومت بالایی برخوردار هستند. سینک‌های کورین نیز از یک نوع سنگ مصنوعی به نام کورین ساخته می‌شوند و از ویژگی‌های مانند ضدآب، ضدضربه و ضدباکتری برخوردارند.

سنگ‌های کورین مقاومت بالایی در برابر خط‌وخش داشته و طول عمر بالایی دارند. سینک‌های گرانیت نیز گزینه دیگری هستند که می‌توانید هنگام تعویض سینک در نظر داشته باشید. سینک‌های با جنس گرانیت در برابر تغییر رنگ، خط‌وخش و لکه‌پذیری مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. همچنین سنگ‌های گرانیتی تنوع طرح و رنگ بالایی داشته و در برابر گرما مقاوم هستند.

بیشتر بدانید : انواع سینک ظرفشویی و آشنایی با نکات آن ها

راهنمای خرید سینک توکار

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید هنگام تعویض سینک قدیمی و خرید سینک توکار برای آشپزخانه در نظر داشته باشید، تعداد لگن‌ها است‌. هنگام خرید سینک باید مدلی را انتخاب کنید که با متراژ و فضای آشپزخانه متناسب باشد‌. همچنین لگن‌های سینک توکار با عمق‌های متفاوتی عرضه می‌شوند. این سینک‌ها با چهار نوع عمق ۱۴، ۱۸، ۲۰ و ۲۲ تولید می‌شوند. هرچه عمق سینک بیشتر باشد آب کم‌تری به بیرون می‌پاشد. همچنین ضخامت سینک نیز باید هنگام تعویض سینک آشپزخانه موردتوجه قرار گیرد.

هرچه ضخامت استیل سینک بالاتر باشد طول عمر آن نیز افزایش خواهد یافت. کیفیت استیل از دیگر نکات مهمی است که باید هنگام تعویض در نظر داشته باشید. روی استیل‌های براق لکه‌های آب باقی نمی‌ماند؛ بنابراین اگر دوست دارید سینک شما همواره تمیز باشد از این نوع استیل‌ها انتخاب کنید. در سینک‌های با جنس استیل مات پس از تمیزکاری لکه‌ها دیده می‌شوند. بهتر است بدانید بهترین جنس استیل برای سینک توکار استیل ۱۰.۱۸ و استیل ۳۰۴ است.

سینک روکار

سینک روکار یکی از معمولی‌ترین و اولین سینک‌های ظرفشویی آشپزخانه است. این سینک‌ها علاوه بر کابینت از پشت به دیوار نیز متصل می‌شوند. اگر می‌خواهید سینک آشپزخانه خود را تعویض کنید و تمایل دارید هنگام شستن ظرف‌ها راحت‌تر باشید، خرید سینک روکار توصیه می‌شود. این سینک‌ها برای افرادی که تمیزی بعد از راحتی برایشان اولویت دارد بسیار مناسب هستند. با اینکه مدل‌های توکار جدیدتر هستند؛ ولی سینک‌های روکار نیز همچنان هنگام تعویض سینک آشپزخانه طرف‌داران خود را دارند. این سینک‌ها در نمای ظاهری استیل روانه بازار می‌شوند.

مزایای سینک روکار

یکی از مهم‌ترین مزایای سینک‌های روکار ابعاد بزرگشان است. این سینک‌ها در ابعاد بزرگ‌تری نسبت به مدل‌های تو کار عرضه می‌شوند و همین مورد برای افرادی که دوست دارند هنگام شستن ظروف فضای بزرگ‌تری داشته باشند، مزیتی بزرگ محسوب می‌شود. اگر شما هم از افرادی هستید که نمی‌خواهید زمان زیادی را صرف خشک‌کردن کابینت‌ها پس از شستن ظروف کنید توصیه می‌شود یک سینک‌ روکار تهیه کنید؛  زیرا این سینک‌ها باعث پخش آب در اطراف کابینت نمی‌شوند. همچنین هنگام تعویض سینک آشپزخانه متوجه خواهید شد که نصب سینک‌های روکار نیز آسان‌تر است و نیاز به تخصص و مهارت خاصی ندارد.

البته امکان باد کردن کابینت‌ها به دلیل نفوذ آب در این سینک‌ها وجود ندارد. قیمت مناسب از دیگر مزایای سینک‌های روکار محسوب می‌شود. سینک‌های روکار برای افرادی که بودجه محدودی دارند؛ ولی می‌خواهند سینک خود را تعویض کرده و ظاهری جدیدتر به آشپزخانه خود بدهند، مناسب هستند. هنگام مقایسه قیمت‌ سینک‌های روکار و توکار متوجه می‌شوید این مدل‌های روکار قیمت پایین‌تری دارند و انتخاب مقرون‌به‌صرفه‌ای محسوب می‌شوند.

انواع جنس سینک روکار

اگر قصد تعویض سینک آشپزخانه را دارید بهتر است درمورد انواع جنس سینک روکار نیز اطلاعاتی داشته باشید. سینک‌های روکار با جنس‌های مختلفی اعم از استیل، گرانیت و کورین روانه بازار می‌شوند. اگر می‌خواهید فضای آشپزخانه شما متفاوت‌تر و مدرن‌تر باشد توصیه می‌شود از سینک ظرفشویی روکار یا جنس گرانیت استفاده کنید.

این سینک‌ها در رنگ‌های مختلفی موجود است؛ ولی رنگ‌های تیره آن با رگه‌های طلایی یا سفید نمایی شیک و مدرن به آشپزخانه شما می‌بخشد. اگر به گرانیت علاقه ندارید؛ ولی می‌خواهید سینک آشپزخانه‌تان از سنگ باشد می‌توانید سینک‌های ساخته شده از سنگ مصنوعی کورین را امتحان کنید. سینک‌های روکار با جنس استیل نیز به دلیل طول عمر بالا طرف‌داران زیادی دارد.

راهنمای خرید سینک روکار

هنگام تعویض سینک آشپزخانه و خرید سینک روکار لازم است به مواردی مانند میزان مقاومت، تعداد و عمق لگن توجه کنید. تمام این مواد به متراژ آشپزخانه، تعداد افراد خانواده و بودجه بستگی دارند. اگر می‌خواهید از سینک روکاری که می‌خرید به مدت زیادی استفاده کنید بهتر است هنگام خرید از بادوام بودن آن اطمینان حاصل کنید. سینک‌های مقاوم به‌ندرت آسیب می‌بینند و عمر طولانی‌تری دارند. یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های سینک‌های استیل روکار، مقاومت در برابر خط‌وخش است. سینک‌های استیل روکار ظاهری درخشان داشته و علاوه بر مقاومت در برابر خش، زنگ هم نمی‌زنند.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که باعث می‌شود ظاهر آشپزخانه شلخته و نامرتب به نظر برسد، وجود لکه‌هایی آب روی سینک ظرفشویی است. اگر سینک روکاری که هنگام تعویض سینک آشپزخانه خریداری می‌کنید جنس مرغوبی داشته باشد، پس از شستن ظروف هیچ لکه‌ای روی سطح آن مشاهده نخواهید کرد. بهتر است هنگام تعویض سینک خود با یک سینک روکار جدید به لکه‌پذیر نبودن آن هم توجه کنید.

سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین مواردی که هنگام تعویض سینک آشپزخانه ذهن افراد را درگیر می‌کند، انتخاب نوع سینک است. سینک‌های روکار مدل‌های قدیمی‌ هستند که به دلیل مقاومت بالا و قیمت پایین‌تر طرف‌داران زیادی دارند. سینک‌های توکار نیز نمایی جدید داشته و از تنوع بالایی از نظر اندازه برخوردار هستند. همچنین پس از خرید سینک باید هنگام تعویض آن هم به نکاتی مانند جداکردن صحیح شیرآلات از شیر قبلی و تمیزکاری محیط قبل از نصب سینک جدید توجه کنید. توصیه می‌شود هنگام تعویض سینک آشپزخانه پس از نصب سینک جدید یک‌بار شیر آب را باز کنید تا عملکرد آن را از جهت وجود نشتی و… بررسی کنید.

سایر مطالب

ایلیااستیل

لوازم خانگی ایلیااستیل


صدای مشتری

نظرات پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید .

Iliasteel-logo-svg