فرق سولاردام با مایکروفر

فرق سولاردام با مایکروفر

فرق سولاردام با مایکروفر

سولاردام و مایکروفر هر دو دستگاه‌هایی هستند که برای پخت و گرم‌کردن غذا استفاده می‌شوند؛ اما تفاوت‌هایی با هم دارند. ما در این مقاله فرق سولاردام با مایکروفر را بررسی می‌کنیم.

برای اینکه فرق سولاردام با مایکروفر را متوجه شویم، ابتدا لازم است با هر‌کدام از این دستگاه‌ها و مکانیزم عملکرد آن‌ها آشنا شویم.

مایکروفر چیست و چطور عمل می‌کند؟

قدم اول در درک تفاوت ماکروویو و سولاردام کسب اطلاعات دقیق درباره ماکروفر است. مایکروویو (microwave) یا اجاق مایکروویو (microwave oven) فری است که غذا را خیلی سریع توسط تابش الکترومغناطیسی به‌جای گرما می‌پزد.

در سال 1945 پرسی اسپنسر، مهندس آمریکایی، متوجه ذوب‌شدن یک‌شکلات هنگام نزدیک‌شدن به لوله مگنترون (دستگاهی که اکنون بخش اصلی دستگاه مایکروفر را تشکیل می‌دهد و وظیفه آن تولید امواج مغناطیسی است) شد و به‌دنبال آن حق ثبت اختراع را برای اولین مایکروویو ثبت کرد. در سال 1946، اولین مایکروفر تجاری با نام RadaRange فروخته شد. مایکروفر در طول این سال‌ها پیشرفت زیادی، هم از نظر ظاهر و هم از نظر عملکرد داشته است؛ با این حال مگنترون همچنان جزء اصلی این دستگاه محسوب می‌شود. برای بررسی فرق سولاردام با مایکروفر ابتدا اجزاء این دستگاه را بررسی می‌کنیم.

بخش‌های مختلف مایکروفر

اطلاع درباره بخش‌های مختلف این دستگاه، به شما کمک می‌کند تا تفاوت ماکروویو و سولاردام را بهتر درک کنید.

  • سیم برق: سیم برق به اتصال دستگاه به منبع برق کمک می‌کند. اکثر مایکروویوهای مدرن به یک پریز متصل به زمین با محدوده تغذیه 120 ولت و 15 یا 20 آمپر نیاز دارند.
  • پانل کنترل: این قطعه خارجی به کاربر اجازه می‌دهد زمان پخت و حالت‌های پخت مانند یخ‌زدایی، گرم‌کردن سریع، کباب‌کردن و… را تعیین کند.
  • مگنترون (magnetron): مایکروویو نام خود را از مگنترونِ قرار داده‌شده در داخل آن گرفته است. مگنترون امواج الکترومغناطیسی تولید می‌کند که می‌تواند غذا را گرم کند. این امواج الکترومغناطیسی از دیوارها جهش می‌کند، از صفحه گردان می‌گذرد و به غذا می‌رسد. این امواج برای تولید گرما بین مولکول‌های غذا اصطکاک ایجاد می‌کند و در نتیجه سبب پخت می‌شود.
  • ترانسفورماتور ولتاژ: مایکروویوهای مدرن برای عملکرد صحیح به 3000 تا 4000 ولت نیاز دارند. این درحالی است که اکثر منابع الکتریکی تنها 120 ولت برق را تامین می‌کنند. ترانسفورماتور الکتریسیته را به یک ولتاژ بالاتر تبدیل می‌کند تا نیازهای مایکروویو را برآورده سازد.
  • صفحه گردان: به صفحه گردی که در پایین مایکروویو قرار دارد، صفحه گردان می‌گویند. این صفحه برای اطمینان از پخت یکنواخت غذا می‌چرخد.
  • فن خنک‌کننده: همان‌طور که از نام آن پیداست، از این فن برای خنک نگه‌داشتن مایکروویو یا جلوگیری از گرم‌شدن بیش از حد آن استفاده می‌شود. وقتی مایکروویو شروع به کار می‌کند، فن به‌طور خودکار روشن می‌شود و برای تنظیم دمای داخل، اغلب روشن و خاموش می‌شود.
  • موج‌بر/پوشش: یک لوله یا صفحه فلزی است که امواج مایکروویو تولید‌شده توسط مگنترون را منتقل یا هدایت می‌کند. موج‌بر، امواج مایکروویو را از مگنترون به حفره پخت منتقل می‌کند.
  • محفظه پخت‌و‌پز: محفظه‌ای در داخل مایکروویو است که غذا در آن برای پخت‌و‌پز یا گرم‌کردن قرار می‌گیرد.
  • در: در یک جزء خارجی است که نه‌تنها امواج مایکروویو داخل حفره پخت و پز را مسدود می‌کند، بلکه به کاربر اجازه می‌دهد تا غذا را در حین پختن مشاهده کند.

توجه به این نکته ضروری است که تفاوت ماکروویو و سولاردام معمولا قطعات نیست. به عبارت دیگر بسیاری از قطعات این دو دستگاه مانند هم هستند.

 

روش پخت و گرم‌کردن غذا با  مایکروفر

اشعه یا امواج مایکروویو که توسط مگنترون تولید‌ می‌شوند، به‌وسیله موج‌بر به محفظه داخلی منتقل شده، به دیواره‌های حفره پخت‌و‌پز برخورد کرده و منعکس می‌شود تا به غذا برسد. آب، قند و چربی غذا این امواج را جذب می‌کنند و از آن‌ها انرژی می‌گیرند. مولکول‌های غذا با استفاده از انرژی امواج شروع به حرکت می‌کنند و تا یک میلیون بار در ثانیه می‌لرزند. این لرزش سبب تولید گرما و پخت‌و‌پز و یا گرم‌شدن می‌شود.

 

به دلیل این اصل، غذا در مایکروویو از داخل به بیرون پخته می‌شود؛ برخلاف اجاق‌های سنتی که در آن‌ها غذا از خارج به داخل پخته می‌شود. همچنین این مکانیزم توضیح می‌دهد که چرا فقط غذای داخل مایکروویو داغ می‌شود و نه هوای اطراف آن.

مایکروویوهای مدرن، صرف نظر از مدل و ساختشان، دارای تنظیماتی مانند همرفت (convection)، تنظیم حسگر (Sensor cooking mode)، چرخه حرارت از بالا به پایین (top-down heat cycle) و چرخه حرارت کم (low-heat cycle ) هستند.

 

همرفت (convection)

حالت پخت همرفت شبیه به پخت در اجاق‌های همرفتی سنتی است. هوای داخل فر گرم می‌شود و فن، حرارت را به‌طور یکنواخت برای پخت به گردش درمی‌آورد. مایکروویو معمولاً در این تنظیم حدود 1500 وات برق استفاده می‌کند تا غذا از داخل به خارج و بدون از بین رفتن رطوبت گرم شود و یا بپزد. برخی از مایکروویوها ممکن است دارای تنظیمات همرفتی دوگانه باشند که به‌طور متناوب بین پخت‌و پ‌پز همرفتی مدرنِ از داخل به بیرون و همرفت سنتی از خارج به داخل تغییر می‌کند.

 

پخت حسگر (Sensor cooking mode)

در حالت پخت حسگر (Sensor cooking mode)، حسگر داخل مایکروویو میزان گرما و رطوبت غذا را در حین پخت حس کرده و حرارت را متناسب با آن تنظیم می‌کند. برخی از مایکروویوها دارای تنظیم حرارت از بالا به پایین (top-down heat cycle) هستند که به آن کباب‌کردن نیز می‌گویند. از این روش برای تردکردن غذا یا برای قهوه‌ای‌کردن آن، درست مانند فرهای سنتی استفاده می‌شود. در طول تنظیم حرارت از بالا به پایین، مایکروویو حرارت را مستقیماً از بالا تولید می‌کند که به‌سمت پایین جریان می‌یابد.

 

تنظیم حرارت کم (low-heat cycle)

تنظیم حرارت کم (low-heat cycle) احتمالاً پراستفاده‌ترین چرخه در هر آشپزخانه است زیرا معمولاً برای یخ‌زدایی یا گرم‌کردن سریع غذا استفاده می‌شود.

اکنون که اطلاعات نسبتا کاملی درباره  مایکروفر پیدا کردید، لازم است برای اطلاع از فرق سولاردام با مایکروفر، درباره سولاردام نیز بدانید. فرق سولاردام با مایکروفر به دلیل تفاوت‌های عملکردی این دو است.

فرق ماکروفر با سولاردوم
فرق ماکروفر با سولاردوم

سولاردام چیست و چطور عمل می‌کند؟

فرق سولاردام با مایکروفر پخت مواد غذایی و یا گرم‌کردن آن نیست؛ بلکه فرق سولاردام با مایکروفر در مکانیزم عملکرد این دو دستگاه است.

سولاردام که ساخت شرکت ال‌جی (LG SolarDOM™ Microwaves) است در حقیقت نوعی دستگاه  مایکروفر پیشرفته است. SolarDOM، یکی از ایمن‌ترین فرهای موجود است و وقتی درب آن باز می‌شود، فر به‌طور خودکار تولید مایکروویو را متوقف می‌کند. همچنین انرژی ماکروویو هنگام ورود به غذا به‌طور کامل به حرارت تبدیل می‌شود و بنابراین هنگام مصرف غذا آسیبی به فرد وارد نمی‌کند.

جدا از استفاده از انرژی امواج فرکانس رادیویی (یا امواج میکرو) برای گرم‌کردن غذا، فرق سولاردام با مایکروفر این است که سولاردام از پخت همرفتی و مایکروویو به‌طور هم‌زمان استفاده می‌کند تا غذا را بهتر و سریع‌تر بپزد. همچنین سولاردام از گریل برای سرعت‌بخشیدن به پخت‌و‌پز استفاده می‌کند و همه این‌ها با هم سبب می‌شود که این فر بهتر از انواع سنتی  مایکروفر عمل کند.

همان‌طور که می‌بینید، فرق سولاردام با مایکروفر  این است که سولاردام اجزاء و عملکرد  مایکروفر معمولی را دارد، اما پیشرفته‌تر و دقیق‌تر عمل می‌کند و برخی ویژگی‌های اضافی را نیز ارائه می‌دهد. بیایید به‌طور دقیق‌تری فرق سولاردام با مایکروفر را بررسی کنیم.

 

فرق سولاردام با مایکروفر

فرق سولاردام با مایکروفر در موارد زیر خلاصه می‌شود که ما در ادامه مطلب فرق سولاردام و ماکروویو به شرح این تفاوت‌ها می‌پردازیم.

عنصر گرمایش زغالی

SolarDom برخلاف مایکروفر معمولی از زغال چوب برای گرم‌کردن غذا استفاده می‌کند. استفاده از این زغال، سبب می‌شود پخت گوشت شبیه به زمانی که روی زغال می‌پزد، باشد. در این حالت گرما به اعماق ماده غذایی نفوذ می‌کند و سبب می‌شود به‌خوبی بپزد؛ اما در عین حال آب‌دار مانده و خشک نشود.

حالت گرمایش زغالی سولاردام نسبت به یک اجاق معمولی تا 30 درصد سریع‌تر است. علاوه‌بر این، پخت غذا به این روش 40 درصد مقرون‌به‌صرفه‌تر از حالت عادی است؛ زیرا در زمان و انرژی تا حد زیادی صرفه‌جویی می‌کند. گرمایش زغالی مهم‌ترین فرق سولاردام با مایکروفر است.

گرما از بالا و پایین

یک فرق سولاردام با مایکروفر این است که LG SolarDom دارای دو المنت گرمایشی است؛ یکی در بالا و دیگری در پایین. این بدان معنی است که در همه شرایط پخت (پختن کیک، پیتزا، کباب‌کردن مرغ، بخارپز‌کردن سبزیجات) غذا بسیار سریع پخته می‌شود. علاوه‌بر این، وجود دو المنت فوق‌الذکر می‌تواند تا حد زیادی در زمان و انرژی صرفه‌جویی کند؛ زیرا گرما در یک مرحله تولید و به‌طور مساوی توزیع می‌شود.

طراحی زیبا و کاربردی

فرق سولاردام با مایکروفر در طراحی آن‌ها هم هست. ظاهر سولاردام بسیار زیباتر و شیک‌تر از  مایکروفرهای معمولی است و به‌همین دلیل هم می‌تواند زیبایی زیادی به محیط آشپزخانه بدهد.

لازم به ذکر است که همانند  مایکروفرها، سولاردام‌ها نیز در مدل‌ها، کیفیت‌ها و برنامه‌های مختلف تولید می‌شوند. برخی از آن‌ها دارای درب کشویی و برخی دیگر درب معمولی هستند. همچنین ممکن است نمایش‌گر آن‌ها در قسمت بالا و یا پهلو باشد.

داخل گرد

یک فرق سولاردام با مایکروفر حفره گرد داخل آن است. برخلاف سایر مایکروویوها، اجاق SolarDom دارای یک حفره گرد از فولاد ضد‌زنگ است. این طراحی علاوه بر این‌که زیباست، کاربر را مطمئن می‌کند که ظروف مواد غذایی که در داخل فر قرار داده می‌شود به‌خوبی و بدون برخورد با زوایای داخلی می‌چرخد. این در حالی است که محفظه داخلی  مایکروفر معمولی، به‌شکل مستطیل و یا مربع است و در بسیاری از مواقع، ظرف داخل آن، در اثر برخورد با گوشه‌ها به‌خوبی نمی‌چرخد.

علاوه بر راحت‌چرخیدن غذا، این فرق سولاردام با مایکروفر، با دو مزیت دیگر نیز همراه است. اول اینکه تمیز‌کردن داخل سولار دام بسیار ساده است. دیگر خبری از آن زوایای داخلی که آلودگی‌ها و چربی در آن گیر می‌کردند نیست و می‌توانید با یک دستمال مرطوب، خیلی سریع داخل دستگاه را تمیز کنید.

فایده بعدیِ گرد‌بودن قسمت داخلی، این است که از هدررفت انرژی جلوگیری شده و غلظت حرارت در ظرف، تا 25 درصد بیشتر می‌شود.

همه این ویژگی‌ها سبب شده است که سولاردام ال‌جی، به‌عنوان یک دستگاه خوب و مقرون‌به‌صرفه و همچین شیک و پیشرفته محسوب گردد. اگر قصد دارید بین  مایکروفر و سولاردام یکی را انتخاب کنید، با توجه به فرق سولاردام با مایکروفر، ما خرید سولاردام را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

فناوری Lightwave

سرعت و کارایی در آشپزخانه اهمیت زیادی دارد و اجاق گاز سولاردوم ال‌جی با بهره‌گیری از قدرت فناوری Lightwave تحولی عظیم در این زمینه ایجاد کرده است. ال‌جی با ترکیب هوشمندانه منابع گرمایشی با طول‌موج‌ها و ویژگی‌های مختلف، توانسته است زمان پخت را بدون کاهش طعم و کیفیت کاهش دهد. این فرق سولاردام و  مایکروفر به‌ دلیل پیکربندی چند گرم‌کن (multi-heater configuration ) در سولاردام است که به‌طور هم‌زمان داخل و خارج غذا را می‌پزد. این رویکرد نوآورانه نه‌تنها مدت زمان پخت را به‌میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد، بلکه طعم اصلی غذا نیز حفظ می‌کند. گرمایش یکنواخت فر، نیاز به پیش‌گرم‌کردن هنگام کباب‌کردن یا پخت را از بین می‌برد. این بدان معناست که کاربر می‌تواند در مدت زمان کوتاهی غذای خود را بپزد.

گنبد داخل، درب کشویی و صفحه کنترل در سطح چشم

فر سولاردام ال‌جی دارای ویژگی‌هایی است که آشپزی را بی‌نظیر و لذت‌بخش می‌کند. علاوه‌بر فضای داخلی دایره، در قسمت بالای آن نیز یک گنبد قرار دارد که می‌تواند امواج را بهتر و کارآمدتر بازتاب دهد و در عین حال تمیز‌کردن آن آسان است.

درب کشویی این نوع فر، استفاده از آن را راحت می‌کند و حتی می‌توان غذا را روی آن قرار داد. علاوه‌بر این، پنل کنترل در سطح چشم، دسترسی آسان و دید واضح را تضمین می‌کند.

عملکرد بوزدایی: تنفس هوای تازه

فرق سولاردام با  مایکروفر تنها در موارد ذکر‌شده نیست؛ بلکه این دستگاه می‌تواند عملکرد بوزدایی را نیز بسیار بهتر از  مایکروفرهای معمولی انجام دهد.

پختن چندین وعده غذایی با رایحه‌های مختلف می‌تواند باعث ایجاد بوهای مختلف و ماندگار در آشپزخانه شود. اجاق ال‌جی SolarDOM این مشکل را با عملکرد بوی‌زدایی خود برطرف می‌کند.

تنها در سه مرحله ساده؛ فشار دادن STOP/CLEAR، انتخاب “deodorize” از کلید چرخان عملکرد، و فشار‌دادن START/Q-START – فر بوهای ناخواسته را در عرض 10 دقیقه از بین می‌برد. این فرآیند سریع بوزدایی تضمین می‌کند که مواد غذایی که در این دستگاه پخته می‌شوند، بوی یکدیگر را نگرفته و اصالت و طعم و بوی خود را حفظ کنند.

فرق سولاردام با مایکروفر
فرق سولاردام با مایکروفر

شباهت‌های سولاردام و  مایکروفر

از فرق سولاردام با مایکروفر که بگذریم، آن‌ها شباهت‌های زیادی با هم دارند. برخی از این شباهت‌ها را در اینجا آورده‌ایم.

  • مدرن بودن: هر دو دستگاه از جمله دستگاه‌های مدرن پخت‌و‌پز محسوب می‌شوند. بدون توجه به تفاوت ماکروویو و سولاردام، هر دوی آن‌ها نسل جدیدی از اجاق گازها هستند که زمان و دردسر غذاپختن را ساده می‌کنند.
  • استفاده از امواج مغناطیسی: هم سولاردام و هم مایکروفر، از امواج مغناطیسی برای گرم‌کردن غذا و پخت آن استفاده می‌کنند؛ به‌عبارت دیگر، مبنای عملکرد این دو دستگاه تا حد زیادی با هم مشابه است. اما سولاردام پیشرفته‌تر، زیباتر و کارامدتر عمل کرده و ظاهر بسیار زیباتری دارد.
  • محل قرارگیری: هر دو دستگاه معمولا روی کابینت قرار گرفته و یا در داخل آن نصب می‌شوند. آن‌ها بر خلاف اجاق گاز و فر معمولی چندان بزرگ نیستند و به‌همین دلیل هم حمل‌و‌نقل آن‌ها آسان است.
  • آسان‌کردن زندگی: هر دو دستگاه مایکروفر و سولاردام می‌توانند زندگی افراد را تا حد زیادی آسان کنند. این آسانی مخصوصا برای افراد پرمشغله بسیار باارزش است. آن‌ها می‌توانند در زمان کوتاهی غذای خود را بپزند و گرم کنند. با این حال با توجه به تفاوت ماکروویو و سولاردام، سولاردام گزینه بهتری برای افراد پر مشغله است.

سخن آخر

فرق سولاردام با مایکروفر، در شیوه عملکرد و برتری تکنولوژی سولاردام است؛ اگر نه هر دو دستگاه از امواج الکترونیک بی‌خطر برای گرم‌کردن غذا و پختن آن استفاده می‌کنند. به‌طور کلی، سولاردام پیشرفته‌تر و کارآمد‌تر است و و کیفیت پخت غذا در آن بیشتر از مایکروفرهای معمولی است؛ این مهمترین تفاوت ماکروویو و سولاردام است.

اگر قصد خرید مایکروفر را دارید، با توجه به تفاوت ماکروویو و سولاردام بهتر است انواع سولاردام را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که سولاردام ساخت شرکت ال جی است و تنها در انحصار این شرکت قرار دارد. به‌عبارت دیگر اگر قصد خرید اجاق سولاردام را داشته باشید، تنها برند ال‌جی پیش روی شماست.

از اینکه در این مقاله با عنوان فرق سولاردام با مایکروفر همراه ما بودید متشکریم. امیدواریم به خوبی تفاوت ماکروویو و سولاردام را متوجه شده باشید.

سایر مطالب

ایلیااستیل

لوازم خانگی ایلیااستیل


×

صدای مشتری

نظرات پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید .

Iliasteel-logo-svg